HTML

Kerékpározás Győrben

A blog a győri kerékpárutak állapotáról, megoldásairól, hibáiról szól, javaslatok bringázóknak és az illetékeseknek. Beszámolók, képek, rendszeresen.

Friss topikok

Linkblog

Nagy Imre utca, majd a 83-as bringaútja a Szauter Ferenc úttól a Pápai útig

2011.05.24. 17:35 Öreg1965

Ez Győr legrégibb vagy egyik legrégibb bicajútja, egészen Ménfőcsanakig kiér (erről a szakaszról majd később), már vagy 20 éve készült.

Sajna, 20 éve csak rongálják, az akkor kiváló minőségű, sima aszfaltot már csak hellyel-közzel látni, karbantartására gyakorlatilag nem költöttek, csak rongálták.

A Szauter Ferenc úti körforgalom után rögtön az öreg fák alatt vitték el az utat, aminek következtében azok gyökerei pár év alatt teljesen felpúposították az aszfaltot. Aki a nyomvonalat tervezte, az sohasem látott még ilyet?

 Sajna, hiába megy át az ember a járdára (a sárga csík túlsó fele), az sem jobb.

Az viszont balesetveszélyes, hogy a táblán kívül sehonnan nem derül ki, hogy melyik sáv kié, mindenki megy össze-vissza. Én már felnyársaltam hátulról itt egy diáklányt, mert a bicajúton ment a barátnőivel kart karba fűzve, így kénytelen voltam rájuk csilingelni, amit persze, szintén nem figyeltek. Miután áttértem a járdára, az utolsó pillanatban a lány észrevette, hogy rossz helyen van, és félreugrott a kerékpárútról, hova máshova, mint pont elém. Szerencsére mindketten megúsztuk pár zúzódással.

Az aszfaltot százszámra szeli keresztbe repedések, amikben szépen díszlik a fű, persze, így méginkább felgyűrve a repedést. Egyiket-másikat vagy 10 éve javították, ennek eredménye az lett, hogy egy repedés helyett  2 van, vagy megsüllyedt a javítás, vagy eleve púposra csinálták, ma is az...

 A Gerence utcai kereszteződés is egy gyöngyszem. Rámpára már itt sem futotta, csak azt nem értem, az ilyen helyekre mi a fenének szegélyköveket rakni. Hogy legyen min ugratni a bringásoknak meg a mozgáskorlátozottaknak???

 Ide már nem jutott még 3 vödör aszfalt vagy beton az elmúlt 20 év alatt, hogy valamiféle rámpa legyen?

A túloldalon is éktelenkedik már évek óta egy beszakadás, van vagy 15 cm mély, csak azért nem több, mert már részben megtelt homokkal, sárral. Gondolom, az illetékesek megvárják, hátha betelik magától.

A fű mindenesetre már szépen díszlik benne. A további szakasz sem jobb, egykori útfelbontás után trehányul visszaaszfaltozott szakaszok, aknafedelek, a benzinkútnál megemelt, de lapáttal és gereblyével készült zötykölődő az eredeti sima aszfalt helyett, majd kátyúk és egy fél méter átmérőjű beszakadás vár ránk. Kátyúból van egylyukú, van kétlyukú, sőt több... :D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igazi felüdülés a Mécs László úti kereszteződés, szép piros díszburkolattal fedett bicajút-szakaszok várnak ránk, itt csak 5 cm-es ugratókat építettek nekünk! Juhéjjjj!

 Igaz, nem kérdeztek meg, de nekem jó lett volna a sima aszfalt is, ha sima!

Persze, az nem lett volna ilyen elegáns, csak járhatóbb. Ugyanez vár ránk, ha továbbmegyünk a Pápai úti kereszteződésnél Ménfőcsanak felé, csak duplán.

Naponta több száz ember zötykölődik itt pár ember hülyesége miatt.

- Apróság, nem nagy ügy - mondaná az illetékes! Nem, nem nagy, valóban, 5 cm az egész. Csakhogy semmibe sem került volna szintbe hozni a két felületet. Csak egy kis odafigyelés kellett volna, hiszen csak 5 cm az egész!!!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bringautak.blog.hu/api/trackback/id/tr392929315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása