HTML

Kerékpározás Győrben

A blog a győri kerékpárutak állapotáról, megoldásairól, hibáiról szól, javaslatok bringázóknak és az illetékeseknek. Beszámolók, képek, rendszeresen.

Friss topikok

Linkblog

Fehérvári út: Mészáros Lőrinc utcától a Vágóhíd utcáig.

2011.06.11. 12:12 Öreg1965

Sziasztok!

A Mészáros L. utcánál levő körforgalom egészen járható, kivételesen majdnem mindenütt sikerült megoldani a rámpákat, igaz, a piros díszkőből kirakott burkolat már nem mindenütt sima, de ez még a legjobbak közé tartozik. A jó világ azonban csak az Urbantsok Tibor utcáig tart, ahonnan a Vágóhíd utcáig horror a burkolat állapota. 10 km/h-val is szétrázza a hátsómat... 10 cm-es felgyűrődés, ugyanilyen széles repedések, feltört beton, van itt minden! A győri bringautak egyik legrosszabbja, sajna, nem az egyedüli.

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bringautak.blog.hu/api/trackback/id/tr462975009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Öreg1965 2011.12.20. 22:07:22

Az útjavítók dolgoznak, fél év után ki is javították a hír egyik felén a feltört beton. Nagyon jó, csak maradt még a 300 m-es szakaszon kb. 10 hiba. Ha ilyen sebességű lesz a javítás, csekély 200 év múlva sorra is kerül az összes.

rickyramirez 2012.04.26. 12:57:50

@Öreg1965: Az "útjavítók" újra munkába lendültek, olyannyira, hogy a jelen hozzászólás pillanatában hetek óta ellehetetlenült a közlekedés, senki nem foglalkozik azzal, hogy a kerékpárosok hol közlekedhetnek, a szakaszt lezárták és felbontották.
További probléma, hogy amikor a hozzászólásodat írtad, vagyis az akkori "javítások" idején (mert ezt csak idézőjelben lehetett javításnak nevezni), a kivitelezés úgy történt, hogy a hídon dolgoztak, de ezt tábla az Urbantsok u. felől nem jelezte. Onnan szépen felhajtottam a Vágóhíd u. felé, és a híd tetején egy furgon (a melósok furgonja) teljes szélességében elállta az utat, ott továbbhaladni nem lehetett, viszont a kerékpárútról sem lehetett lehajtani az ott lévő szalagkorlát miatt. Remek! Aztán kitettek az út Graboplast felőli végéhez egy olyan táblát, amelyik az utat teljes szélességében elfoglalta, és azt volt hivatott jelezni, hogy oda a Graboplast előtti körforgalom felől nem szabad felhajtani. Igen ám, de az Urbantsok u. felől semmilyen tábla nem volt, és onnan simán fel lehetett hajtani, viszont hátulról sötétben a környezetébe a közvilágítás ellenére teljesen beleolvadó szürke táblát szinte lehetetlen volt észrevenni, és majdhogynem nekimentem (és nem azért, mert nem volt világításom vagy mert nem jól látok!). Most (2012. április 26-án) ugyanez a helyzet! Egyértelmű balesetveszély!
Arról is lehetne írni, hogy amikor nincsenek "hadiállapotok", akkor ezen út egyik része kerékpárút (nem kerékpár- és gyalogút!), a másik járda. A gyalogosnak ebben az esetben kötelező a járdán haladnia, a kerékpárutat nem veheti igénybe. Akkor mégis miért közlekednek erre folyamatosan gyalogosok? Miért kell a szabályosan közlekedő kerékpárosoknak a gyalogosokat kerülgetve szlalomozniuk? Miért a szabályosan közlekedőnek kell kitérnie (ha már ott gyalogol valaki szabálytalanul)? Miért van az, hogy a kerékpárutat teljes szélességben elfoglalják az egymás mellett sétáló gyalogosok?
süti beállítások módosítása