HTML

Kerékpározás Győrben

A blog a győri kerékpárutak állapotáról, megoldásairól, hibáiról szól, javaslatok bringázóknak és az illetékeseknek. Beszámolók, képek, rendszeresen.

Friss topikok

Linkblog

Fehérvári út: Mészáros Lőrinc utcától az Ipar úti körforgalomig.

2011.06.11. 12:22 Öreg1965

Ez a szakasz a szokásos nagyrészt sárga festékkel készült kerékpárút összes jellemzőjét mutatja, egyenetlen burkolatminőség, az úton csatornafedelek, amik persze nincsenek sok helyen szintben az aszfalttal, de legalább vannak rámpák, és többé-kevésbé járható a burkolat. A gyalogosokra itt is vigyázni kell, mert a sárga csík valahogy nem tűnik fel senkinek.

A Körkemence utcai kereszteződésnél viszont a tervező vitt egy dupla csavart a kerékpárút vonalvezetésébe, de nem tudom, minek. A kerékpárút megy kívül, a kerítés mellett a járda. A kereszteződésig, mert ott bevitték a bringautat belülre, majd a túloldalon vissza.

Könyörgöm, minek??? Hogy az ember kerekesének 2× is kacsázni kelljen a gyalogosok között, hátha elüti valamelyiket??? Agyrém...

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bringautak.blog.hu/api/trackback/id/tr362975020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rickyramirez 2012.04.26. 13:07:47

Arról is lehetne írni, hogy a Fehérvári út ezen részén a "kerékpárúton" (ha lehet annak nevezni, hogy felfestettek egy sárga vonalat) mindkét oldalon gyakori, hogy gépjárművekkel várakoznak rajta. Ez a KRESZ szerint tilos. Illetve ha továbbhaladunk a képen lévő helytől ezen az oldalon a jelzőlámpás körforgalom felé, akkor - még a körforgalom előtt - egy ház előtt rendszeresen előfordult az elmúlt kb. fél évben, hogy egy konténert helyeztek a kerékpárútra, amelybe az adott ház felújítása során keletkezett törmeléket tették. Na most egyrészt ez akárhogyan is nézem, megjelölés nélkül - nem volt megjelölve semmivel sem természetesen - teljesen szabálytalan, és elképesztő módon balesetveszélyes, mert a fák takarásában a közvilágítás ellenére a sötétben beleolvad a környezetébe. Hogyan lehetett ilyet csinálni? Miért nem a sárga vonal másik oldalára, a járda részre tették a konténert, ha már oda kellett tenni? És miért nem jelölték meg pl. szalaggal, lámpával, stb... ?

Öreg1965 2012.05.02. 17:25:29

Jogos!
De ki figyel ezekre oda? A közterületesek csak a belvárosban vadásznak az autósokra, más nem nagyon érdekli őket. Kis területen könnyű prédák...
süti beállítások módosítása