HTML

Kerékpározás Győrben

A blog a győri kerékpárutak állapotáról, megoldásairól, hibáiról szól, javaslatok bringázóknak és az illetékeseknek. Beszámolók, képek, rendszeresen.

Friss topikok

Linkblog

Tudathasadásos jelzések a Pápai út és a Tesco között

2011.12.20. 22:25 Öreg1965

Sziasztok!

 

Jó rég óta nem jelentkeztem, ennek oka, hogy mostanában 3 keréken gurulok, és ezzel a triciklivel csak kevés kerékpárúton férek el. Most mentem a Pápai úti kereszteződéstől a HiperTesco felé és vissza, és döbbenten láttam a a jelzések kavalkádját.

A képen jól látszik, hogy a Tesco-nál az út jobb fele a gyalogosoké, bal fele a bicajosoké. Kicsit tovább haladva, a Pápai úti kereszteződésnél a tábla és a felfestés nagyon nem passzol!

A kerékpár/gyalogút végét jelző tábla összhangban van az előzővel, a felfestés viszont pont a fordítottját mutatja. Most akkor hol is haladjon szegény bringás???

És ezt is átvették a gyártótól, sem neki, sem a műszaki ellenőrnek nem tűnt fel...

És persze, a két tábla között sem ártana pár helyre a sávra is felfesteni, hogy most az út melyik fele kié.

 

 

3 komment

Címkék: tábla jel útburkolati ellentmondásos

A bejegyzés trackback címe:

https://bringautak.blog.hu/api/trackback/id/tr983479451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rickyramirez 2012.04.26. 12:26:03

Évekig jártam erre, és valóban igen érdekes a helyzet. Elindulok a Tesco felől a sárga vonal bal felén (a felső kép), és a bal oldali rész jobb oldalán haladok szabályosan (mivel az kétirányú, és a menetirány szerinti jobb oldalon kell közlekedni). Jön velem szemben egy kerékpáros csoport, és mutogatnak, hogy miért nem a túlsó részen megyek. Miért? Mert a tábla azt mutatja a Tescónál, hogy az a rész a gyalogosoké! De ez sem ér semmit, láttam én már egyenruhás rendőrjárőröket a kerékpáros részen sétálni ezen az útszakaszon. Akkor most kezdjem el nekik magyarázni, hogy szabálytalanul közlekednek?
Egyébként egy tipp, hogy mit lehetne legközelebb bemutatni: a Győr Plazánál ha a Tihanyi-Szauter út kereszteződésétől haladunk a Praktiker áruház felé a Plaza felőli oldalon, akkor a kereszteződés után közvetlenül egyirányú kerékpárutat jelez a tábla (amely helyes is, hiszen a szembejövő forgalom számára a túloldalon épült [remek "ugratókkal" tarkított] kerékpárút), viszont a Plaza felé vezető bekötőút felől nézve (tehát onnan a Tihanyi-Szauter kereszteződése felé) nem "Behajtani tilos!" tábla van kihelyezve, hanem "Gyalog- és kerékpárút" tábla, vagyis ez ellentmondásos és balesetveszélyes, hiszen a kereszteződés felől jövő egyirányú útnak véli ezt a szakaszt a tábla alapján, viszont a másik irányból meg jöhet valaki, mert ott nem "Behajtani tilos" tábla van kint. És ez hosszú-hosszú évek óta így van. Arról is lehetne írni, hogy miért nem lehet ebben a nyomorult városban szabályosan közlekedni kerékpárral, mert ahol rendesen ki van táblázva (nem úgy, mint az előbbi helyen), ott is rendszeresen jönnek velem szemben az egyirányú úton más kerékpárosok, semmibe véve a "Behajtani tilos!" tábla utasítását, és még nekik áll feljebb, hogy "Mi van, nem férsz el?".

Öreg1965 2012.05.02. 17:28:20

@rickyramirez: Ez is jogos: még nem volt olyan rendőr, aki a szabálytalan bicajosokat megbüntette volna. Túrót sem érnek a szabályok, ha senki sem tartja és tartatja be őket!

bringaval · http://bringaval.uw.hu 2012.08.22. 13:24:59

Ritkán szoktam erre járni, ma belefutottam.
Végre egy viszonyítási pontra bukkantam szétzilálódó életünkben: akárhány esztendő eltelhet, a csanaki úton összevissza kirakott jelzések megmaradnak. Méghogy a gyémánt örök, egy frászt!
süti beállítások módosítása